Hva er epilepsi?

Et epileptisk anfall er uttrykk for en forbigående funksjonsforstyrrelse i hjernen. Dette skyldes en plutselig og ukontrollert forstyrrelse av hjernebarkens elektriske aktivitet.

Epilepsi er en samlebetegnelse forskjellige typer anfall som skyldes forstyrret aktivitet i hjernen. Årsaken til epilepsi varierer fra person til person, og kan være nær sag alle former for sykdommer eller skade av hjernen. I over halvparten av tilfellene klarer en ikke å finne en sikker årsak til epilepsien. Et epileptisk anfall er uttrykk for en forbigående funksjonsforstyrrelse i hjernen. Denne skyldes en plutselig og ukontrollert forstyrrelse av hjernebarkens elektriske aktivitet. Alle mennesker kan i prinsippet få et epileptisk anfall under spesielle påkjenninger eller ved visse sykdommer.

Epileptiske anfall deles inn i to hovedgrupper, kalt generaliserte og fokale anfall (partielle), avhengig av hvor i hjernen anfallet starter. Et anfall som ser ut til å starte i hele hjernen samtidig kalles generalisert, mens et anfall som starter i ett bestemt område kalles fokalt. 

Foto: Shutterstock/ vasara

Generaliserte toniske-kloniske anfall (GTK)

Fokale anfall, med bevart eller redusert bevissthet.

Det er vanskelig å forutsi sykdomsforløpet for den enkelte. Sykdommen kan utvikle seg svært forskjellig fra person til person.

Behandling av epilepsi kan deles i tre punkter

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.