Passer jobben for meg?

De aller fleste jobber er egnet for personer med epilepsi. Når en person med epilepsi har de rette kvalifikasjoner og den rette erfaring, vil han normalt være egnet for jobben og jobben for ham.

De fleste personer med epilepsi trenger ingen spesiell hjelp for å kunne være yrkesaktive. I noen tilfeller medfører imidlertid epilepsi problemer med å få eller beholde jobben. Verken diagnosen epilepsi eller den faktiske tilstedeværelse av anfall bør diskvalifisere noen personer fra ordinært arbeid.

Mennesker med epilepsi skal ha de samme rettigheter som andre ved jobbsøking, utvelgelse og ansettelse. Sykefravær og arbeidsulykker er ikke større eller hyppigere hos personer med epilepsi enn hos andre ansatte. Evner, anlegg og dyktighet i arbeidet, samt en positiv innstilling til epilepsien, er nøkkelfaktorer når man skal vurdere en persons anvendelighet i en jobb.

I et mindretall av tilfeller er det nødvendig med begrensninger i forhold til spesielle typer arbeid. Beslutningen må tas på grunnlag av individuelle vurderinger både av de krav det enkelte type arbeid medfører, og av den berørte person med epilepsi. I motsatt fall vil slike begrensinger være diskriminerende.

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.