Særfradrag ved store sykdomsutgifter

Dersom du har store utgifter til egen eller barns sykdom kan du få skattefradrag. NEF har utarbeidet skjema til hjelp for deg som skal kreve skattefradrag i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

Særfradraget fases ut

Stortinget har vedtatt en overgangsregel om å fase ut særfradraget for store sykdomskostnader. Du kan kun kreve særfradrag for store sykdomskostnader hvis du tidligere har fått særfradrag for sykdomskostnader ved likningen både for 2010 og 2011.

Mer om særfradragsordningen kan du lese på skatteetaten.no

Særfradrag og epilepsi

Etter skatteloven kan det gis særfradrag på skatten for utgifter som har direkte eller indirekte sammenheng med sykdom. De samlede utgiftene må minst være 9180 kroner pr. år. Utgiftene må sannsynliggjøres. Det betyr at diagnosen må bekreftes med legeerklæring og at utgiftene så langt som mulig må dokumenteres med kvitteringer. Nødvendig årsakssammenheng mellom utgiften og epilepsi må også i noen tilfeller underbygges med legeerklæring, som konkret bekrefter sammenhengen mellom utgiften og diagnosen.

Kontrollspørsmålet du må stille deg er om dette er en utgift du helt eller delvis ville hatt uavhengig av din epilepsi. Aktuelle utgifter som kan gi rett til fradrag er alle offentlige egenandeler knyttet til helse, for eksempel til medisiner eller tannlege.

Dette særfradraget kommer i tillegg til særfradraget som gis på grunn av innvilget uførepensjon.

Nedenfor finner du et skjema som skal fungere som en veiledning i forhold til kostnad som direkte eller indirekte kan knyttes til sykdommen. Skjemaet er IKKE tilstrekkelig for å dokumentere utgifter, men er ment som et supplement og som huskeliste for utgiftene.

Bilag til selvangivelsen ifm særfradragKilde: Norsk Epilepsiforbund

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.