Arbeids- og utdanningsreiser

Arbeids- og utdanningsreiser er en ordning som skal bidra til at personer som har forflyttingsvansker på grunn av nedsatt funksjonsevne, skal kunne komme seg til og fra arbeid og utdanning. Funksjonsvanskene må være varige, det vil si forventet å vare mer enn ett år. Transportbehovet kan derimot være av kortere varighet.

Arbeids- og utdanningsreiser er i hovedsak knyttet til vanskeligheter med å benytte offentlig transport. Det er et krav at kollektivreise må medføre så store belastninger at offentlige kommunikasjonsmidler ikke kan benyttes.

Man kan også få støtte til arbeids- og utdanningsreiser hvis man er midlertidig fratatt førerkortet av medisinske årsaker (slik som epilepsi), og ikke kan komme seg til arbeid/utdanning på annen måte. Arbeids- og utdanningsreiser er derfor en god ordning for mange mennesker med epilepsi som mister førerkortet, og som ikke kan ta kollektivt til jobb.

Gjennom ordningen kjører du drosje til og fra arbeids- eller utdanningssted. Du betaler en egenandel per reise til drosjesjåføren, tilsvarende den rimeligste kostnaden til transport med offentlig kommunikasjon pluss et tillegg på 10%.

Hvis du søker jobb eller studieplass kan du søke om en forhåndsgodkjenning av transport. Når du har fått arbeid eller studieplass, ettersender du dokumentasjon på dette.

Hvordan søke:

Søknadskjema finnes på nav.no

I tillegg til søknaden må du sende inn:

  • Legeerklæring som dokumenterer det medisinske behovet for transport
  • Dokumentasjon på arbeids- eller utdanningsforhold (hvis man allerede har det)

Kilde: Norsk Epilepsiforbund

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.