Kognitiv svikt

Kognitiv svikt innebærer en svikt i evnen til tale, hukommelse, resonering eller logisk tenkning, og kan være forbundet med epilepsi eller bruk av epilepsimedisiner. Det betegnes gjerne som kognitiv svikt dersom man presterer under det som er forventet for alders- og utdanningsgruppen på en eller flere av de kognitive funksjonene. På lik linje med de læringsmessige konsekvensene som følger av epileptisk aktivitet kan man også ofte tilrettelegge for konsekvensene av en kognitiv svikt.

Dersom du mistenker at kognitiv svikt, for eksempel dårlig hukommelse, skyldes epilepsimedisinene er det viktig å ta kontakt med lege eller nevrolog. Som hovedregel bør man vurdere å bytte ut en epilepsimedisin som har store negative konsekvenser for en eller flere kognitive funksjoner.

Kognitiv svikt kan også skyldes epilepsien i seg selv, og ofte vil det være noe man er nødt til å leve med. Både når det gjelder valg av studier og gjennomføring av utdanning kan det være lurt å tenke igjennom hva som passer best for deg. Sørg for å velge en studieretning som du mestrer og tilpass utdanningsforløpet slik at det er gjennomførbart. Tilrettelegging for kognitiv svikt kan for eksempel være hjelpemidler som hjelper deg med å huske, bruk av PC osv.

Se film om epilepsi og kognitive utfordringer

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.